Top javascript Framework-a koji će biti u trendu 2022. godine.


1. ReactJS

React je poznat kao jedan od najpopularnijih js frameworka. Facebook ga je pokrenuo 2003. kako bih ga iskoristio za nativni razvoj. Ima široku zajednicu programera koji omogućuju poboljšanje učinkovitosti pružanjem komponenti za višekratnu upotrebu. React je idealan izbor za aplikacije na jednoj stranici (SPA), razvoj na više platformi i stvaranje aplikacija za male tvrtke.


ReactJS značajke

2. AngularJS

Angular je razvijen od strane googla. Uvodi neke elemente kao što su CLI, podrška za TypeScript, dvosmjerna injekcija ovisnosti vezanja podataka, direktive, MVC i drugi. Zbog uvođenja Reacta i Vuea, Angular doživljava pad zbog svoje složenosti. Ipak, to je savršena tehnologija za velike aplikacije.
značajke:

3. VueJS

Vue je framework za izgradnju prednjeg dijela aplikacija. Ima detaljnu dokumentaciju i poznat je po svojoj ponovnoj upotrebi, podršci za TypeScript i iznimno jednostavan za učenje. Pretjerano je fleksibilan, što se može smatrati nedostatkom. Primarna prednost Vuea je što omogućuje brzo stvaranje MVP-a.
VueJS značajke

4. EmberJS

EmberJS je open-source javascript okvir za kreiranje širokog spektra web aplikacija. Ember JS je nevjerojatno prilagodljiv i fleksibilan okvir. Razvojni stog može se generirati pomoću Embera ili drugih alata. Programerima nudi različite komponente i izglede te vlastitu pozadinsku arhitekturu kako bi programerima pružio sve alate za izgradnju vlastitih HTML oznaka specifičnih za aplikaciju.
EmberJS koristi

5. BackBoneJS biblioteka

BackboneJS je JS biblioteka koja pomaže u izgradnji i strukturiranju aplikacija na strani klijenta koje se izvode u web pregledniku. Backbone.js pruža MVC okvir koji apstrahira podatke u modele, DOM-ove u prikaze i povezuje ih s događajima. BackboneJS biblioteka je savršeno rješenje ako tražite bolji dizajn s manje koda. Komunicira putem događaja kako se kod aplikacije ne bi zabrljao. Kod aplikacija izgrađenih uz pomoć Backbonea jednostavan je, ljepši i lakši za održavanje.
Značajke Backbone.Js

6. Meteor.JS

MeteorJS je jedan od široko korištenih backend JavaScript okvira. Središnji koncept Meteora je izgradnja backenda u kraćem vremenu. Zato programeri frontenda mogu ispravno raditi pozadinu s Meteorom bez prebacivanja između programskih jezika kao što su PHP, Python itd. Omogućuje korištenje jednog jezika posvuda.
Meteor JS značajke

Izrada web stranice

kako napraviti web stranicu, ovo je korak-po-korak proces

Rust

Rust je programski jezik koji pruža brojne prednosti za programere koji žele pisati siguran i performantan softver.

Formatiranje broja

Formatiranje ispisa broja u javascript-u za različite kulture

Scroll

Kako radi scroll na određeni element u javascripoti

Local Storage

Kako snimiti podatke sa web stranice u lokalni storage preglednika

Algoritmi za sortiranje

Algoritmi za sortiranje su ključni za organiziranje podataka u najboljem redoslijedu.