MVC

MVC (Model-View-Controller) je arhitekturalni obrazac koji se koristi u razvoju aplikacija za poboljšanje organizacije i razdvajanje koda. Ova tehnika podjele koda na tri komponente: model, pogled i kontroler, što omogućuje programerima da jednostavno razdvoje funkcionalnosti aplikacije, što rezultira lakšim održavanjem i širom dostupnošću koda.

Model se koristi za definiranje podataka i logike aplikacije. To uključuje bazu podataka i logiku koja se koristi za obradu i ažuriranje podataka.

Pogled se koristi za prezentaciju podataka korisčkom interfejsu. To uključuje HTML, CSS i JavaScript koji se koriste za prikaz podataka korisčkom interfejsu.

Kontroler se koristi za upravljanje komunikacijom između modela i pogleda. On prima zahtjeve korisčka, obrađuje ih, a zatim prosljeđuje potrebne podatke modelu za obradu. Kontroler također određuje koji pogled se treba prikazati korisčku.

Prednosti korištenja MVC-a su brojne. Prije svega, razdvajanje funkcionalnosti omogućuje jednostavniju razvojnu i održavanje aplikacije. Također, MVC omogućuje lakše testiranje i poboljšava fleksibilnost aplikacije, jer se funkcionalnost može mijenjati bez da se mijenja cijeli kod.

MVC se sada koristi širom svijeta u različitim aplikacijama i platformama, uključujući web aplikacije i mobilne aplikacije. S brojnim prednostima i velikom zajednicom razvijatelja, MVC će nastaviti biti popularan obrazac u razvoju aplikacija.

Python

Jedna od glavnih prednosti Pythona je njegova čitljivost i jednostavnost. Sintaksa Pythona je vrlo jednostavna i intuitivna

Prijestupne godine

Javascript za prijestupne godine

Selektori

Kako selektirati određeni element ili css klasu u jQuery-u

Android

Izrada aplikacija za Android može biti izazovan proces, ali uz pravilne alate, resurse i pristup, programeri mogu stvoriti visokokvalitetne aplikacije za Android koje nude sjajno korisničko iskustvo i funkcionalnost.

Blazor-json

Blazor je dio .NET platforme otvorenog koda koja ima snažnu online zajednicu

Konzole

igraće konzole su uređaji koji omogućuju igranje video igara i pružaju interaktivno iskustvo

Dinamične web stranice

Dinamične web stranice su stranice koje se prilagođavaju korisniku i njegovim zahtjevima u realnom vremenu