Budućnost programiranja

Budućnost programiranja definirat će razvoj tehnologije i potrebe tržišta za novim i inovativnim rješenjima. Predviđa se da će se broj softverskih rješenja nastaviti povećavati kako se sve više industrija digitalizira.

Jedna od glavnih promjena u programiranju bit će automatizacija i umjetna inteligencija. Alati za automatizaciju će smanjivati vrijeme potrebno za kodiranje, dok će umjetna inteligencija olakšavati razvoj i testiranje softvera. To će također omogućiti programerima da se fokusiraju na rješavanje složenijih problema i stvaranje boljih korisničkih iskustava.

Drugi ključni trend koji će vjerojatno oblikovati budućnost programiranja je sve veća važnost oblaka. Usluge temeljene na oblaku postaju sve popularnije iz niza razloga, uključujući jednostavnost implementacije i skalabilnost, kao i niže troškove povezane s tim uslugama. Zbog toga se mnogi programeri usredotočuju na razvoj aplikacija i usluga temeljenih na oblaku kojima se može pristupiti s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme, koristeći bilo koji uređaj.

Povećat će se potražnja za programerima sposobnima raditi s različitim tehnologijama i platformama. To će zahtijevati od programera da se stalno educiraju i prilagođavaju novim tehnologijama.

Sigurnost će također biti važna tema u budućnosti programiranja. Sve više podataka i informacija pohranjuje se u oblaku i drugim digitalnim mjestima, što čini važnim da se osigura sigurnost tih podataka. Programeri će morati razvijati sigurnije aplikacije i rješenja za šifriranje i zaštitu podataka.

Virtualna i proširena stvarnost također će zauzeti važno mjesto u budućnosti programiranja. Programeri će morati razvijati aplikacije i igre koje koriste tehnologije kao što su VR i AR kako bi stvorili nova i realistična iskustva.

U konačnici, budućnost programiranja vidljiva je kao područje s neprekidnim razvojem i promjenama, zahtijevajući od programera da se prilagode i prate nove tehnologije i trendove. Programeri će morati biti inovativni i otvoreni za učenje kako bi se osiguralo da su njihove aplikacije i rješenja učinkovita, sigurna i zadovoljavajuća za korisnike.

Neuronska mreža

neuronska mreža je moćan alat za obradu podataka i stvaranje modela, te se koristi u mnogim različitim aplikacijama

Datum duration

Primjer za izračun vremena između dva datuma koristeći momentjs

Sortiranje brojeva

Kod nizova u javascriptu prilikom sortiranja stringova koristimo metodu sort(), kod sortiranja brojeva trebamo dodati dodatnu funkciju

Izrada web stranice

kako napraviti web stranicu, ovo je korak-po-korak proces

Decimalni brojevi u javascript-u

Decimalni brojevi i zaokruživanje na određeni broj decimala u javascriptu

DALL-E

DALL-E je računalni program koji je razvio OpenAI kako bi stvorio slike korištenjem umjetne inteligencije.

Baze

Koriste u kombinaciji s programskim jezicima poput SQL-a i sistemima za upravljanje bazama podataka kako bi se omogućilo brzo i sigurno upravljanje podacima.