Php osnove

PHP je skriptni jezik koji se može koristiti za izgradnju dinamičkih web stranica i aplikacija. Glavna prednost korištenja PHP-a je što se izvodi na poslužitelju, što znači da se klijent ne mora brinuti o implementaciji skripti. To također znači da se PHP kod može pisati na jednom mjestu, a rezultat se može jednostavno distribuirati na mnoge različite klijente.

PHP se može koristiti za različite zadatke, uključujući generiranje dinamičkog HTML-a, spremanje i dohvaćanje podataka iz baza podataka, kao i izvođenje raznih drugih funkcija na web stranicama. To je vrlo fleksibilan jezik koji se može integrirati s drugim tehnologijama, kao što su MySQL i Apache, kako bi se stvorile kompleksne web aplikacije.

PHP je slobodni softver koji se može preuzeti i koristiti besplatno. To je jedan od najpopularnijih jezika za web razvoj i široko se koristi u industriji. Mnogo je alata i biblioteka koje se koriste s PHP-om, što ga čini jednostavnim za korištenje i razvoj.

Evo primjera jednostavnog PHP koda:


<html> <head> 
<title>Primjer PHP koda</title> 
</head> 

<body> 
<?php 
echo "Hello, World!"; 
?> 
</body> 
</html>

 

Ovaj kod prikazuje poruku "Hello, World!" na web stranici. U ovom primjeru, PHP kod se nalazi između PHP oznaka <?php i ?>. PHP kod između tih oznaka se izvršava na poslužitelju i rezultat se prikazuje klijentu u obliku HTML-a.

U ovom primjeru, funkcija echo se koristi za prikaz teksta "Hello, World!" na web stranici. Ova funkcija služi za ispis teksta ili varijabli na web stranicu.

Padajući izbornik

Kako u html-u napraviti padajući izbornik koji se generira pomoću javascript-a?

Strojno učenje

Strojno učenje je revolucionarna tehnologija koja pomaže u automatiziranju zaključivanja iz podataka i stvaranju modela koji su u stanju generalizirati.

Slack

Slack je komunikacijska platforma koja se koristi za timsku komunikaciju i suradnju. Osnovana je 2013. godine

Baze

Koriste u kombinaciji s programskim jezicima poput SQL-a i sistemima za upravljanje bazama podataka kako bi se omogućilo brzo i sigurno upravljanje podacima.

Vue

Vue.js je moderna JavaScript biblioteka za izgradnju korisničkih sučelja za web aplikacije.

OpenAI

OpenAI je osnovan 2015. godine, s ciljem razvijanja umjetne inteligencije na način koji će biti siguran i koristan za društvo.

Algoritmi za sortiranje

Algoritmi za sortiranje su ključni za organiziranje podataka u najboljem redoslijedu.

OOP i FF

iako postoji nekoliko razlika između FP-a i OOP-a, oba pristupa imaju svoje prednosti i nedostatke te se često koriste u kombinaciji jedni s drugima kako bi se postigao najbolji mogući rezultat u različitim programskim situacijama.