Bootstrap

Bootstrap je besplatni front-end framework za brži i lakši web razvoj. To je kolekcija predložaka temeljenih na HTML-u i CSS-u za tipografiju, obrasce, gumbe, navigaciju i druge komponente sučelja, kao i izborna proširenja JavaScripta.

Bootstrap je razvio Twitter i sada je jedan od najpopularnijih front-end okvira koji se danas koriste. Osmišljen je kako bi pomogao razvojnim programerima da brzo i jednostavno kreiraju responzivna, mobilna web-mjesta i aplikacije koje su dostupne korisnicima na svim uređajima.

Jedna od glavnih prednosti korištenja Bootstrapa je ta što eliminira potrebu za pisanjem složenog CSS i JavaScript koda od nule, budući da su sve bitne komponente već uključene u okvir. To programerima omogućuje da se usredotoče na funkcionalnost i sadržaj svojih web stranica i aplikacija, a ne na dizajn i izgled.

Bootstrap je također vrlo prilagodljiv, omogućujući programerima da jednostavno modificiraju postojeće komponente i kreiraju vlastite prilagođene stilove kako bi zadovoljili specifične potrebe svojih projekata. Osim toga, Bootstrap je dobro dokumentiran i podržava ga velika zajednica programera, što olakšava pronalaženje odgovora na pitanja i pristup bogatstvu resursa i vodiča.

Zaključno, Bootstrap je popularan i naširoko korišten front-end okvir koji nudi mnoge prednosti programerima, uključujući brže vrijeme razvoja, responzivan dizajn i prilagodljive komponente. Ako želite izraditi web stranicu ili aplikaciju, Bootstrap je odlično mjesto za početak.

 

Algoritmi za sortiranje

Algoritmi za sortiranje su ključni za organiziranje podataka u najboljem redoslijedu.

Baze

Koriste u kombinaciji s programskim jezicima poput SQL-a i sistemima za upravljanje bazama podataka kako bi se omogućilo brzo i sigurno upravljanje podacima.

Kvantno računalstvo

Za razliku od klasičnih računala, koja koriste binarne znamenke (bitove) za predstavljanje informacija, kvantna računala koriste kvantne bitove ili qubitove

Blender

Blender je besplatni open source softvera za 3D računalnu grafiku koji se koristi za stvaranje animiranih filmova, vizualnih efekata, umjetnosti, 3D tiskanih modela

fractal tree

The drawTree function is called recursively to draw smaller branches, which in turn spawn even smaller branches, creating the fractal pattern.

C64

C64 je bio vrlo pristupačan i omogućio je mnogima da se upoznaju s računalstvom

Formatiranje broja

Formatiranje ispisa broja u javascript-u za različite kulture