Bootstrap

Bootstrap je besplatni front-end framework za brži i lakši web razvoj. To je kolekcija predložaka temeljenih na HTML-u i CSS-u za tipografiju, obrasce, gumbe, navigaciju i druge komponente sučelja, kao i izborna proširenja JavaScripta.

Bootstrap je razvio Twitter i sada je jedan od najpopularnijih front-end okvira koji se danas koriste. Osmišljen je kako bi pomogao razvojnim programerima da brzo i jednostavno kreiraju responzivna, mobilna web-mjesta i aplikacije koje su dostupne korisnicima na svim uređajima.

Jedna od glavnih prednosti korištenja Bootstrapa je ta što eliminira potrebu za pisanjem složenog CSS i JavaScript koda od nule, budući da su sve bitne komponente već uključene u okvir. To programerima omogućuje da se usredotoče na funkcionalnost i sadržaj svojih web stranica i aplikacija, a ne na dizajn i izgled.

Bootstrap je također vrlo prilagodljiv, omogućujući programerima da jednostavno modificiraju postojeće komponente i kreiraju vlastite prilagođene stilove kako bi zadovoljili specifične potrebe svojih projekata. Osim toga, Bootstrap je dobro dokumentiran i podržava ga velika zajednica programera, što olakšava pronalaženje odgovora na pitanja i pristup bogatstvu resursa i vodiča.

Zaključno, Bootstrap je popularan i naširoko korišten front-end okvir koji nudi mnoge prednosti programerima, uključujući brže vrijeme razvoja, responzivan dizajn i prilagodljive komponente. Ako želite izraditi web stranicu ili aplikaciju, Bootstrap je odlično mjesto za početak.

 

Datum između dva datuma

Kako provjeriti dali je neki datum između dva datuma

React

React je vrlo popularna JavaScript biblioteka za izradu korisčkog sučelja, koja se koristi u velikom broju web aplikacija

Osnove

HTML je skraćenica od Hyper Text Markup Language to je standardni jezik za kreiranje web stranica

fractal tree

The drawTree function is called recursively to draw smaller branches, which in turn spawn even smaller branches, creating the fractal pattern.

Brain.js

Brain.js je JavaScript biblioteka za strojno učenje (eng. machine learning) koja omogućuje izgradnju i treniranje neuronskih mreža u pregledniku.

Selektori

Kako selektirati određeni element ili css klasu u jQuery-u

Mvc

Model se koristi za definiranje podataka i logike aplikacije. To uključuje bazu podataka i logiku koja se koristi za obradu i ažuriranje podataka.