C# uvod

C# je moderan, objektno orijentirani programski jezik koji je razvio Microsoft. Dizajniran je tako da bude lako učiv, a opet moćan i fleksibilan. C# se koristi za razne aplikacije, uključujući desktop aplikacije, video igre, mobilne aplikacije i web aplikacije.

Jedna od ključnih značajki C#-a je njegov jak sustav tipova, koji pomaže u sprječavanju pogrešaka u kodu. C# također podržava moderne koncepte programiranja poput LINQ (Language Integrated Query), što omogućuje programerima da pišu složene upite podataka na konzistentan i čitljiv način.

Još jedna prednost C#-a je integracija s .NET okvirom, koji pruža veliku biblioteku gotovih komponenata i alata koje se mogu koristiti za brzo izgradnju složenih aplikacija. Ovaj okvir također pruža podršku za web razvoj, čime je jednostavno izgraditi i objaviti web aplikacije korištenjem C#-a.

Ukupno, C# je svestran i popularan jezik koji je pogodan za širok raspon aplikacija. Njegova jednostavnost korištenja, moćne značajke i jaka podrška od Microsofta čine ga odličnim izborom za mnoge programere.

C# je razvijen od strane Microsoft-a kako bi se koristio u razvoju aplikacija za njihov novi operativni sustav Windows. Prvi put je predstavljen 2000. godine kao dio novog .NET okvira, i od tada se razvio u jedan od najpopularnijih jezika za razvoj aplikacija.

U početku, C# je bilo teško usporedivo sa drugim objektno orijentiranim jezicima, poput Java i C++, ali su njegove jednostavnost i čitljivost brzo privukle veliki broj programera. Kako je rastao broj korisnika, tako se i C# razvijao, dodavajući nove funkcionalnosti i podržavajući moderne programere prakse.

C# se sada koristi širom svijeta za razne vrste aplikacija, uključujući desktop aplikacije, video igre, mobilne aplikacije i web aplikacije. To je postalo toliko popularno zbog svoje jednostavnosti, moći i podrške iz Microsoft-a.

Kroz godine, C# se stalno poboljšavao i evoluirao, a trenutna verzija, C# 9.0, predstavlja napredak u podršci za funkcionalno programiranje i jednostavnije stvaranje aplikacija. S ovim poboljšanjima, C# će nastaviti biti popularan izbor za programere i razvijati se kao jedan od najvažnijih programskih jezika u industriji.

Algoritmi za sortiranje

Algoritmi za sortiranje su ključni za organiziranje podataka u najboljem redoslijedu.

Php

PHP je skriptni jezik koji se može koristiti za izgradnju dinamičkih web stranica i aplikacija.

DALL-E

DALL-E je računalni program koji je razvio OpenAI kako bi stvorio slike korištenjem umjetne inteligencije.

C64

C64 je bio vrlo pristupačan i omogućio je mnogima da se upoznaju s računalstvom

Mvc

Model se koristi za definiranje podataka i logike aplikacije. To uključuje bazu podataka i logiku koja se koristi za obradu i ažuriranje podataka.

Blazor

Blazor podržava dvije različite arhitekture: Blazor WebAssembly i Blazor Server.