Visual Studio Code

Evo 10 najboljih savjeta za korištenje Visual Studio Code-a:

 

 1. Ovladajte prečacima na tipkovnici: Visual Studio Code ima mnogo korisnih prečaca na tipkovnici koji vam mogu pomoći da radite učinkovitije. Neki od bitnih prečaca na tipkovnici su:

  • Ctrl + Shift + P: Otvorite naredbeni paletu.
  • Ctrl + Shift + N: Otvorite novi prozor.
  • Ctrl + P: Brzo otvorite datoteku u vašem projektu.
  • Ctrl + B: Pokažite ili sakrijte bočnu traku.
  • Ctrl + `: Otvorite integrirani terminal.
  • Ctrl + Shift + E: Pokažite ili sakrijte preglednik datoteka.
  • Ctrl + Shift + F: Pretražite sve datoteke u projektu.
 2. Instalirajte proširenja: Visual Studio Code ima bogatu kolekciju proširenja koja vam mogu pomoći da nadogradite vaš radni prostor i dodate nove značajke. Instalirajte proširenja koja će vam pomoći u vašem radu i povećati vašu produktivnost.

 3. Koristite značajku "Code Snippets": Visual Studio Code ima ugrađenu značajku "Code Snippets" koja vam može pomoći da brzo i lako dodate kod u vašu datoteku. Ova značajka vam može uštedjeti mnogo vremena, a možete ju koristiti za stvaranje vlastitih snipeta.

 4. Koristite značajku "IntelliSense": Značajka "IntelliSense" omogućuje vam brže i lakše pisanje koda tako što će vam prikazati popis dostupnih funkcija i metoda. Ova značajka može uštedjeti mnogo vremena i pomoći vam da brzo pronađete ono što vam treba.

 5. Koristite Git integraciju: Visual Studio Code ima ugrađenu Git integraciju koja vam omogućuje jednostavno upravljanje verzijama koda. Koristite ovu značajku kako biste sačuvali svoj kod i pregledali prethodne verzije.

 6. Podesite postavke prema vašim potrebama: Visual Studio Code vam omogućuje da prilagodite postavke prema vašim potrebama. Pronađite postavke koje će vam pomoći da radite učinkovitije i prilagodite ih prema vašim željama.

 7. Koristite Debugging: Debugging je bitna značajka koja vam može pomoći da pronađete greške u vašem kodu. Koristite ovu značajku kako biste brzo i lako pronašli greške u vašem kodu.

 8. Koristite integrirani terminal: Visual Studio Code ima integrirani terminal koji vam omogućuje da izvršavate naredbe direktno iz programa. Ova značajka vam može uštedjeti vrijeme i omogućiti brži rad.

 9. Koristite Emmet: Emmet je dodatak za ubrzavanje procesa pisanja HTML i CSS koda. Radi se o skupu skraćenica koje omogućuju brzo i jednostavno generiranje HTML i CSS koda. Emmet podržava različite jezike kao što su HTML, CSS, XML, XSLT, JSON i drugi. U Visual Studio Code-u, Emmet je integriran kao ugrađeni alat koji se može koristiti u HTML i CSS datotekama. To omogućuje brže i lakše pisanje koda, što može biti vrlo korisno za web-developere.

 10. Prilagodite izgled: Visual Studio Code vam omogućuje da prilagodite izgled kako bi odgovarao vašim željama i potrebama. Promijenite temu, font, veličinu i raspored kako bi vaš radni prostor bio ugodan za korištenje.

Top 10 najboljih proširenja

Evo top 10 najboljih proširenja za Visual Studio Code:

 1. Live Server - ovo proširenje omogućuje vam brzo pokretanje lokalnog servera i automatsko osvježavanje stranice u pregledniku prilikom promjena u kodu.

 2. GitLens - ovo proširenje vam daje bolji pregled nad git poviješću vašeg koda, omogućavajući vam da vidite tko je radio na čemu i kada.

 3. Bracket Pair Colorizer - ovo proširenje dodaje boje vašim zagradama u kodu kako bi se lakše pratilo koje zagrade pripadaju zajedno.

 4. Prettier - ovo proširenje automatski formatira vaš kod prema unaprijed definiranim pravilima kako bi vaš kod uvijek izgledao uredno.

 5. Material Icon Theme - ovo proširenje zamjenjuje uobičajene ikone u Visual Studio Code-u s modernijim i stiliziranim ikonama.

 6. Code Spell Checker - ovo proširenje provjerava vaš kod za pravopisne greške i daje vam preporuke za ispravke.

 7. ESLint - ovo proširenje omogućuje integraciju s ESLintom, popularnim alatom za statičku analizu koda.

 8. Docker - ovo proširenje pruža podršku za Docker i olakšava rad s Docker kontejnerima izravno iz Visual Studio Code-a.

 9. REST Client - ovo proširenje omogućuje testiranje API-ja izravno iz Visual Studio Code-a.

 10. Debugger for Chrome - ovo proširenje omogućuje vam da koristite Chrome DevTools debugger izravno iz Visual Studio Code-a kako bi lakše pronašli i riješili probleme u vašem kodu.

 

Strojno učenje

Strojno učenje je revolucionarna tehnologija koja pomaže u automatiziranju zaključivanja iz podataka i stvaranju modela koji su u stanju generalizirati.

fetch

Kako čitati podatke sa API-a iz javascript-a pomoću ugrađene feach funkcije

Blender

Blender je besplatni open source softvera za 3D računalnu grafiku koji se koristi za stvaranje animiranih filmova, vizualnih efekata, umjetnosti, 3D tiskanih modela

Canvas API

Canvas API je jedna od ključnih tehnologija HTML5 koja omogućuje web stranicama da postanu interaktivne i dinamičke.

Datum između dva datuma

Kako provjeriti dali je neki datum između dva datuma

Motivacija

Motivacija igra ključnu ulogu u našem životu, jer nas tjera da djelujemo prema našim ciljevima i željama.

AI

AI se sve više koristi u različitim industrijama, uključujući tehnologiju, zdravstvo, financije, automobilsku industriju, itd. To omogućuje automatizaciju procesa, smanjenje troškova