Visual Studio Code

Evo 10 najboljih savjeta za korištenje Visual Studio Code-a:

 

 1. Ovladajte prečacima na tipkovnici: Visual Studio Code ima mnogo korisnih prečaca na tipkovnici koji vam mogu pomoći da radite učinkovitije. Neki od bitnih prečaca na tipkovnici su:

  • Ctrl + Shift + P: Otvorite naredbeni paletu.
  • Ctrl + Shift + N: Otvorite novi prozor.
  • Ctrl + P: Brzo otvorite datoteku u vašem projektu.
  • Ctrl + B: Pokažite ili sakrijte bočnu traku.
  • Ctrl + `: Otvorite integrirani terminal.
  • Ctrl + Shift + E: Pokažite ili sakrijte preglednik datoteka.
  • Ctrl + Shift + F: Pretražite sve datoteke u projektu.
 2. Instalirajte proširenja: Visual Studio Code ima bogatu kolekciju proširenja koja vam mogu pomoći da nadogradite vaš radni prostor i dodate nove značajke. Instalirajte proširenja koja će vam pomoći u vašem radu i povećati vašu produktivnost.

 3. Koristite značajku "Code Snippets": Visual Studio Code ima ugrađenu značajku "Code Snippets" koja vam može pomoći da brzo i lako dodate kod u vašu datoteku. Ova značajka vam može uštedjeti mnogo vremena, a možete ju koristiti za stvaranje vlastitih snipeta.

 4. Koristite značajku "IntelliSense": Značajka "IntelliSense" omogućuje vam brže i lakše pisanje koda tako što će vam prikazati popis dostupnih funkcija i metoda. Ova značajka može uštedjeti mnogo vremena i pomoći vam da brzo pronađete ono što vam treba.

 5. Koristite Git integraciju: Visual Studio Code ima ugrađenu Git integraciju koja vam omogućuje jednostavno upravljanje verzijama koda. Koristite ovu značajku kako biste sačuvali svoj kod i pregledali prethodne verzije.

 6. Podesite postavke prema vašim potrebama: Visual Studio Code vam omogućuje da prilagodite postavke prema vašim potrebama. Pronađite postavke koje će vam pomoći da radite učinkovitije i prilagodite ih prema vašim željama.

 7. Koristite Debugging: Debugging je bitna značajka koja vam može pomoći da pronađete greške u vašem kodu. Koristite ovu značajku kako biste brzo i lako pronašli greške u vašem kodu.

 8. Koristite integrirani terminal: Visual Studio Code ima integrirani terminal koji vam omogućuje da izvršavate naredbe direktno iz programa. Ova značajka vam može uštedjeti vrijeme i omogućiti brži rad.

 9. Koristite Emmet: Emmet je dodatak za ubrzavanje procesa pisanja HTML i CSS koda. Radi se o skupu skraćenica koje omogućuju brzo i jednostavno generiranje HTML i CSS koda. Emmet podržava različite jezike kao što su HTML, CSS, XML, XSLT, JSON i drugi. U Visual Studio Code-u, Emmet je integriran kao ugrađeni alat koji se može koristiti u HTML i CSS datotekama. To omogućuje brže i lakše pisanje koda, što može biti vrlo korisno za web-developere.

 10. Prilagodite izgled: Visual Studio Code vam omogućuje da prilagodite izgled kako bi odgovarao vašim željama i potrebama. Promijenite temu, font, veličinu i raspored kako bi vaš radni prostor bio ugodan za korištenje.

Top 10 najboljih proširenja

Evo top 10 najboljih proširenja za Visual Studio Code:

 1. Live Server - ovo proširenje omogućuje vam brzo pokretanje lokalnog servera i automatsko osvježavanje stranice u pregledniku prilikom promjena u kodu.

 2. GitLens - ovo proširenje vam daje bolji pregled nad git poviješću vašeg koda, omogućavajući vam da vidite tko je radio na čemu i kada.

 3. Bracket Pair Colorizer - ovo proširenje dodaje boje vašim zagradama u kodu kako bi se lakše pratilo koje zagrade pripadaju zajedno.

 4. Prettier - ovo proširenje automatski formatira vaš kod prema unaprijed definiranim pravilima kako bi vaš kod uvijek izgledao uredno.

 5. Material Icon Theme - ovo proširenje zamjenjuje uobičajene ikone u Visual Studio Code-u s modernijim i stiliziranim ikonama.

 6. Code Spell Checker - ovo proširenje provjerava vaš kod za pravopisne greške i daje vam preporuke za ispravke.

 7. ESLint - ovo proširenje omogućuje integraciju s ESLintom, popularnim alatom za statičku analizu koda.

 8. Docker - ovo proširenje pruža podršku za Docker i olakšava rad s Docker kontejnerima izravno iz Visual Studio Code-a.

 9. REST Client - ovo proširenje omogućuje testiranje API-ja izravno iz Visual Studio Code-a.

 10. Debugger for Chrome - ovo proširenje omogućuje vam da koristite Chrome DevTools debugger izravno iz Visual Studio Code-a kako bi lakše pronašli i riješili probleme u vašem kodu.

 

Neuronska mreža

neuronska mreža je moćan alat za obradu podataka i stvaranje modela, te se koristi u mnogim različitim aplikacijama

Css

CSS je ključan dio web dizajna i korišten je u skoro svakoj web stranici na internetu.

Home

Programiranje za početnike javascript, C#, Html

Tailwind CSS

Tailwind CSS je alat za brzo i jednostavno stvaranje modernih i atraktivnih web stranica. Ova biblioteka omogućuje brži i učinkovitiji razvoj web stranica

Datum između dva datuma

Kako provjeriti dali je neki datum između dva datuma

Blazor

Blazor podržava dvije različite arhitekture: Blazor WebAssembly i Blazor Server.

Kalkulator

Izrada jednostavnog kalkulatora u javascript-u

Konvertor

Javascript konvertor kuna u eure